Coroane ceramica pe zirconiu

coroane ceramica pe zirconiu

Optiunea utilizarii de coroane individuale din ceramica pe zirconiu a fost data de faptul ca pacienta s-a prezentat la clinica Smile Architects pentru a-si inlocui lucrarile vechi, fiind total nemultumita de aspectul estetic al zambetului sau – acuza aspectul cenusiu al gingiei, marginea neagra a lucrarii precum si asimetria faciala creata de cele doua lucrari existente.

Aspectul cenusiu al gingiei, cunoscut ca si “tatuaj gingival”, se datoreaza utilizarii metalelor in cadrul tratamentelor stomatologice, prin transferul ionilor metalici la nivelul gingiei. Prezenta metalului confera un aspect inestetic de “dunga neagra” la nivelul gingiei.

Au fost realizate mai multe interventii – retratarea dintilor lucrati anterior pe canal, refacerea bonturilor cu pivoti din fibra de sticla, restaurarea fiind realizata prin coroane individuale din ceramica pe zirconiu cu pastrarea vitalitatatii majoritatii dintilor.

Coroane ceramica pe zirconiu

Cazul este dezbatut in detaliu in cadrul unui articol pe www.coroana-zirconiu.ro.

Impactul estetic este maximizat de aspectul roz al gingiei dupa indepartarea lucrarilor vechi si realizarea noilor coroane.

Programare online